Vil I udvikle en app med brugerbaseret indhold? Her er vores råd til at undgå afvisning i Apple Store.

CDM udgiver meget snart Se Mit Hjem, som er vores første app udelukkende baseret på user content. Det betyder at platformen er stillet til rådighed for brugerne, hvor de kan dele billeder, tekst og blogs med hinanden.

Vi drøftede Apples krav til sikkerhed utallige gange under udviklingen. Vi vidste nemlig, der ville komme stadig større krav til sikkerhed, som appen tog form. Når brugerne selv uploader indhold, skal vi som udviklere sikre en overensstemmelse mellem brugervilkår og datasikkerhed. Brugervilkårerne har derfor været skrevet om og er blevet udvidet flere gange, som applikationen tog form.

Vi har lært af rejsen i Appleland, og giver her vores bedste råd til, hvordan du sikrer at jeres app med brugergenereret indhold overholder Apples krav til også at blive frigivet:

Sikkerhed

Brugere skal kunne godkende brugervilkår. Og I de brugervilkår skal man gøre det meget tydeligt, at ejeren af applikationen ikke tolerer upassende indhold eller upassende opførelse fra brugerne.

Man skal kunne gøre det muligt for brugere, at anmelde eller blokere upassende indhold eller opførelse. Ved denne anmeldelse skal admin reagerer indenfor 24 timer, vurdere sagen og evt. slette indholdet.

Derfor skal du, ved billeder og tekst, udvikle en menu hvorved brugeren kan vælge at anmelde indhold fordi det er upassende eller spam.

Følsomme oplysninger

Udvikler du en app, der kræver at brugerne oprette sig selv, er det vigtigt ikke at kræve oplysninger, som intet har med appens funktion at gøre. Det skal være tydeligt, at det er nødvendigt at modtage disse oplysninger. Eksempelvis er der helt særlige regler for oplysning af køn, da det er personfølsomme oplysninger.

Vi havde i første version af Se Mit Hjem valgt at brugeren skulle oplyse sit køn i brugeroprettelsen. Men vi måtte revurdere situationen og vende internt, hvor vigtigt det var for os at vide? Vi besluttede helt at fjerne dette felt, selv om der var gode intentioner bag med målrettet segmentering af indhold. – Men med den kønsdebat der kører nu, samt GDPR, valgte vi at slette oplysningskravet for at blive godkendt.

Apps må ikke kræve at brugere indtaster personlige oplysninger for at opnå adgang til funktionerne i applikationen, medmindre at det er relevant i henhold til kernen af appens intention. Det er en vurderingssag, men i sidste ende vinder Apple nok den diskussion, hvis de ikke er enige med dig.

Konkurrencer

I Se Mit Hjem har vi konkurrencer, som brugerne kan tilmelde sig. Her kan de vinde præmier eller få stjerner for deres indsats.

Der er helt klare regler når der indgår konkurrenceelementer i en app. Brugerne skal tydelig kunne finde og læse brugervilkår hvor konkurrencevilkårerne fremgår. De skal helst kunne tilgå dette dokument på selve konkurrencesiden. Man skal kræve at personer der tilmelder sig er over 17 år, og så skal det i vilkårerne stå tydeligt, at Apple ikke er sponsor.

Brugervilkår

Vores sidste råd til dig er, at skrive brugervilkårene til sidst. På den måde sikrer du, at alt står beskrevet. Ved udvikling og første udgivelse af testversion, tilretter man indhold og muligheder. Det kan næste ikke undgås da man først ved testen ser logikken og ser hele brugerrejsen. Ved tilrettelser kan man slette eller skjule funktioner, man har beskrevet i brugervilkårene. Vi råder til først at bruge juridisk assistance efter version 1 i test er godkendt.

Det er altid sundt at få en afvisning fra Apple når man beder om godkendelse af ens applikation. Man lærer  “what not to do” og kan bruge den viden til næste udvikling.

Vi håber, du kan bruge ovenstående råd hvis I står overfor, eller har i tankerne, at udvikle en applikation med brugergenereret indhold, har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Project Manager Marie Stener Nielsen, msn@cdm.dk.

0 Comments

Submit a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Erik Rosenkrantz
CEO myHouse
& Partner CDM A/S

Email: ecr@cdm.dk